Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Το βιογραφικό μου

Σε μια ειδικότητα που εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια ο γιατρός πρέπει να ενημερώνεται και να μετεκπαιδεύεται συνεχώς για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000 με βαθμό Λίαν Καλώς. Ακολούθησε η υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερικό Ιατρείο Βούρμπιανης του νομού Ιωαννίνων. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης στην Β Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική.

Επόμενος σταθμός ήταν η στρατιωτική θητεία την οποία ακολούθησε η μετάβασή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και η έναρξη εκεί της ειδίκευσής μου στη Γυναικολογία και τη Μαιευτική. Τον πρώτο χρόνο εργάστηκα ως Senior House Officer σε έμμισθη θέση στο Νοσοκομείο Luton & Dunstable. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκπαίδευσή μου στον προγεννητικό έλεγχο στο Harris Birthright του Νοσοκομείου King’s του Λονδίνου το διάσημο κέντρο του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη.

Η επόμενη θέση ήταν στο Νοσοκομείο Watford General για άλλους 6 μήνες με πολύ μεγάλο όγκο μαιευτικών περιστατικών υψηλού κινδύνου αλλά και συνεχή ενασχόληση με την ενδοσκοπική χειρουργική και την υπογονιμότητα. Το τελευταίο μου πόστο στην Αγγλία ήταν στο νοσοκομείο Queen Elizabeth Queen Mother’s Hospital στο Kent της Αγγλίας με εστίαση και πάλι στην ενδοσκοπική χειρουργική και την γενική μαιευτική.

Από εκεί συνέχισα στην, πιθανόν καλύτερη μαιευτική και γυναικολογική κλινική της Ελλάδας, την ‘Α Μαιευτική Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, την πρώτη κλινική στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση από την EBCOG ως εκπαιδευτικό κέντρο. Εκεί ολοκλήρωσα τον χρόνο ειδίκευσης και απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας αφού πέρασα στις σχετικές εξετάσεις με την πρώτη προσπάθεια.

Από τον Ιανουάριο του 2010 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα και είμαι συνεργάτης του Μαιευτηρίου Τρικάλων και του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις

Στη σύγχρονη ιατρική πραγματικότητα η εκπαίδευση οφείλει να είναι συνεχής και οι γνώσεις και οι δεξιότητες του γιατρού πρέπει να ελέγχονται και να πιστοποιούνται με αξιόπιστο τρόπο.

  1. BSS Course (Basic Surgical Skills)
  2. ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)
  3. K2 (πιστοποίηση ικανότητας διάγνωσης καρδιοτοκογραφήματος υποχρεωτική για τους ιατρούς και τις μαίες που εργάζονται στην Αγγλία).
  4. MRCOG Part 1 (εξετάσεις απόκτησης τίτλου ειδικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο)
  5. Πιστοποίηση στην Διαγνωστική κολποσκόπηση από την Ελληνική Εταιρία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.
  6. Πιστοποιήσεις από το Fetal Medicine Foundation στον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυομητρική ιατρική και ετήσια ανανέωση από το 2010 με στατιστικό έλεγχο των αποτελεσμάτων (audit) για: Υπερηχογράφημα 1ου τριμήνου (αυχενική διαφάνεια, ρινικό οστό, τριγλώχινα βαλβίδα, φλεβώδη πόρο), Υπερηχογράφημα 2ου επιπέδου, Υπερηχογράφημα Doppler, Υπερηχογράφημα μέτρησης τραχήλου εκτίμησης κινδύνου πρόωρου τοκετού.
  7. Εξειδίκευση στην Ενδοσκοπική χειρουργική από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Γυναικολογικής Χειρουργικής και την ESGE (European Society of Gynaecological Surgery) και απόκτηση του τίτλου MIGS (Minimally Invasive Gynaecological Surgeon).
  8. Διδακτορική Διατριβή στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα.
  9. Εκπαίδευση ως εκπαιδευτή της ESGE (Train the Trainer Course) και συμμετοχή ως εκπαιδευτή σε σεμινάρια της ESGE και εξεταστή σε εξετάσεις πιστοποίησης ιατρών στην ενδοσκοπική χειρουργική.

Κωνσταντίνος Β. Κοτρώνης
MD PhD MIGS

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Κανούτα 1 τκ 42131, Τρίκαλα

τκ 42131, Τρίκαλα

τ/ +30 24310 25860

κ/ +30 6974 319190

e/ kotronis.k@gmail.com

Φόρμα επικοινωνίας